Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ 5ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2012
που διοργανώνει η αντιρατσιστική πρωτοβουλία Πρέβεζας, το Σάββατο 6/10 στις 7:30 μ.μ στη Δημοτική Αγορά
Το φετινό αντιρατσιστικό φεστιβάλ γίνεται μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν μαζί με την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην εφαρμογή ενός πραγματικού σφαγείου μέτρων που αναιρούν κατακτήσεις ενός αιώνα δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Στον αποπροσανατολισμό της πάλης των εργαζομένων ενάντια σε αυτή την πολιτική, καλλιεργούν το ρατσισμό πολλές φορές σε βαθμό υστερίας (βλ. επιχείρηση Ξένιος Ζευς και υστερία των κυρίαρχων ΜΜΕ) ανάλογα τη συγκυρία και το τι θέλουν να πετύχουν. Απέναντι στο ρατσισμό, πιστεύουμε ότι πρώτα απ΄ όλα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να αντισταθούν, να οργανώσουν την πάλη τους, μαζί με τους μετανάστες. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, ούτε απλά πολιτισμικό. Οι μετανάστες δεν χρειάζονται φιλανθρωπία. Χρειάζονται  τους κοινούς αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Για την φτώχεια και το 1,5 εκατομμύριο ανέργων δεν φταίνε οι μετανάστες. Αντίθετα, η μετανάστευση είναι μεταφορά εργατικών χεριών από μια χώρα σε μια άλλη γιατί οι μετανάστες με την εργασία τους παράγουν πλούτο. Με τα χέρια των μεταναστών χτίστηκαν τα «οικονομικά θαύματα» του καπιταλισμού όπως η Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ή η Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ελλάδα οι λεγόμενοι «εθνικοί στόχοι», πραγματοποιήθηκαν χάρη στην εκμετάλλευση της κακοπληρωμένης, ανασφάλιστης εργασίας του πρώτου κύματος των μεταναστών, που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, καθώς πολλαπλασιάστηκαν τα εργατικά ατυχήματα.
 Οι μετανάστες για τους ρατσιστές είναι χρήσιμοι όταν αποδέχονται τις πιο βαριές, βρώμικες, επισφαλείς και προσωρινές δουλειές, αλλά όχι όταν διεκδικούν το δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Είναι βολικοί, όταν τρέχουν από πόλη σε πόλη σε εποχιακές δουλειές για να καλύψουν τις ανάγκες των εργοδοτών με το λιγότερο κόστος. 
Η  Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την πολιτική της Ευρώπης - Φρούριο, με τα σύμφωνα και τις οδηγίες της ντροπής, που απαγορεύουν τις μαζικές νομιμοποιήσεις και ενισχύουν τις μαζικές απελάσεις, που απαγορεύουν την ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών και ενισχύουν την κράτησή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Γι’ αυτό στην Ελλάδα, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, συναινούν στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές, ενώ η Χρυσή Αυγή έχει αναλάβει την εργολαβία της αντιμεταναστευτικής εκστρατείας (την ίδια ώρα παλεύει να βρει δουλειά σε έλληνες με 18 ευρώ την ημέρα βάζοντας πλάτη στις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου). Αυτό που «ξεχνιέται» είναι, ότι οι μετανάστες βρίσκονται στις δυτικές μητροπόλεις επειδή διώχθηκαν από τις χώρες τους, λόγω φτώχειας και πολέμων. Για τη διάλυση των χωρών της Ασίας, της Αφρικής, της λατινικής Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης ευθύνονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, οι πρώην και νυν κυβερνήσεις των χωρών αυτών. …και η Ελλάδα. Όλοι αυτοί μαζί με τους έλληνες τροϊκανούς είναι υπεύθυνοι για τη μαζική μετανάστευση της ελληνικής νεολαίας τα τρία τελευταία χρόνια. Για τις «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» και τους βομβαρδισμούς ευθύνεται και η Ελλάδα, που στέλνει στρατό και φρεγάτες, συμμετέχοντας στις κατοχικές δυνάμεις που βρίσκονται σε δεκάδες χώρες.
Στο πρόσωπο των μεταναστών, οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις, χτυπάνε και όλους εμάς. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Ειδικά αυτή την περίοδο που στο όνομα της προσπάθειας για το ξεπέρασμα της δικής τους κρίσης, διαλύουν κατακτήσεις ενός αιώνα.  Σιγοντάρουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους με διαφορετικές σχέσεις εργασίας, παλαιούς και νέους, εργαζόμενους και ανέργους. Τρέμουν την εργατική ταξική ενότητα και την αφύπνιση της νεολαίας. Για να μας κάνουν όλους μαζί πιο κακοπληρωμένους, περισσότερο ανασφάλιστους, χωρίς δικαιώματα και χωρίς κυρίως το δικαίωμα του συλλογικού αγώνα για μια καλύτερη ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση..
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Η αλληλεγγύη πρέπει να σφυρηλατηθεί μέσα από την κοινή πάλη ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ και την ανατροπή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.
-   Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. -Να ανοίξει η διαδικασία νομιμοποίησης χωρίς αποκλεισμούς, με απόδοση φορολογικού μητρώου, με ένταξη στα ασφαλιστικά ταμεία και με εγγραφή όλων στα συνδικάτα χωρίς περιορισμούς.-Άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες-κατεχόμενες περιοχές και δυνατότητα εξόδου με ταξιδιωτικά έγγραφα από τη χώρα σε όσους το επιθυμούν. Να καταργηθεί το σύμφωνο μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. -Να δημιουργηθούν ανοικτοί ξενώνες στέγασης και φιλοξενίας. Συνεχή παρουσία των συνδικάτων στους χώρους αυτούς. Λέμε όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. -Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις σκούπας. Όχι στην καταστολή και την αστυνομική βία. Η αστυνομία να απεμπλακεί από τη διαδικασία χορήγησης ασύλου. -Συγκρότηση σε μόνιμη βάση υπηρεσιών με σκοπό την κοινωνική ένταξη των μεταναστών που θέλουν να μείνουν στη χώρα μας. Να διεκδικήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση την ενίσχυση δομών για εκμάθηση ελληνικών, νομική βοήθεια. -Κατοχύρωση του δικαιώματος των μεταναστών που ζουν μόνιμα σε ένα δήμο, να συμμετέχουν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εγγραφή στα δημοτολόγια των δήμων των νεογέννητων μεταναστών. Πλήρη μορφωτικά και πολιτιστικά δικαιώματα.
Να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις αιτίες που οδηγούν στη μετανάστευση με κριτήριο την αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών. Να παλέψουμε ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους εθνικισμούς. Να φύγουν όλα τα στρατεύματα κατοχής από παντού. Άμεση αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή-
το συντονιστικό της Τοπικής Επιτροπής Πρέβεζας
 
.............................................................
2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Κράτος και Αστυνομία καταστέλλουν τους αντιφασίστες και υποβοηθούν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές συλλήψεις και την αστυνομική φρικαλεότητα, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής μοτοπορείας την Κυριακή 30/9 και της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στις 1/10 στην Ευελπίδων. Καταγγέλλει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο , την ταύτιση ΕΛΑΣ- Χρυσής Αυγής, τον κοινό τους σχεδιασμό και την αλληλουποστήριξη. Καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που έγινε μέσα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, την βία και τους βασανισμούς απέναντι στους συλληφθέντες.
Η κοινοβουλευτική χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που κυβερνά την Ελλάδα μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίο τράγο και προωθεί το ρατσιστικό σχέδιο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», στην Αθήνα, την Πάτρα και αλλού με την πλήρη βοήθεια των συμμοριτών της Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού, με σκοπό να λεηλατήσει μέχρι τέλους κάθε εργατικό δικαίωμα και να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Ο υπουργός προστασίας της τρόικας και της Χρυσής Αυγής κ Δένδιας, καθώς και ο "αριστερός" υπουργός δικαιοσύνης αναλαμβάνουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την εκτράχυσνη της αστυνομικής βίας, και την ανοιχτή συμπόρευση των δυνάμεων καταστολής με τους φασίστες της ΧΑ. Η συμμορία αυτή συμμορία αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά τρόφιμος και πελάτης του Δένδια και του Σαμαρά, των ΜΑΤ και των δυνάμεων του συστήματος.
Όμως η οι αγώνες κλιμακώνονται.   Όπως έδειξαν και οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις 26 Σεπτέμβρη, οι αγώνες για να μην περάσουν τα μέτρα και να φύγει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, η εντεινόμενη αντιφασιστική δράση του λαού και της νεολαίας, η αντίσταση του λαού καθημερινά δυναμώνει. Και θα δυναμώνει μέχρι να πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας την τρόικα, το σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα και τα φασιστικά δεκανίκια του.
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές και τους μετανάστες – καμία ανοχή σε Κυβέρνηση και Φασίστες!
Όλοι στους δρόμους με απεργίες διαρκείας , καταλήψεις και διαδηλώσεις για έναν γενικό ξεσηκωμό παντού , για να διώξουμε φασίστες , Κυβέρνηση , ΕΕ και ΔΝΤ.
.............................................................
ΠΡΟΣ  ΤΗΝ Κ.Σ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2012, συνεδρίασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τοπική Επιτροπή Πρέβεζας.  Μετά τη συζήτηση καταλήξαμε:
1. Στην αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών στα πλαίσια της πανελλαδικής συνδιάσκεψης  μέσα στον Δεκέμβριο και πριν το 2013.
2. Να γίνει ξεκάθαρη η θέση μας για «σύγκρουση με την Ε.Ε. - διάλυσή της» και όχι μόνο έξοδος ή μόνο αποδέσμευση από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.
 3. Να αποτελέσει  ιδιαίτερο θέμα για την συνδιάσκεψη η αναγκαιότητα μελέτης για την κατάσταση της εργατικής τάξης στη χώρα με βάση τα νέα δεδομένα μετά την κρίση του καπιταλισμού, τον διεθνή καταμερισμό εργασίας και τις προοπτικές που ανοίγονται με την όξυνση της ταξικής πάλης.
4. Για το Διήμερο που προγραμματίζεται μέσα στον Οκτώβρη του 2012: Πρότασή μας είναι, να μην αποτελέσει μόνο μια συνδιάσκεψη που θα αναφερθεί σε ζητήματα τακτικής και στρατηγικής, αλλά να  μπει και το ζήτημα μιας «πανευρωπαϊκής ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
.............................................................

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου